Jarní setkání Briárdů - 24.3.2013

07.09.2013 18:36

Dne 24.3.2013 se konaka akce "jarní setkání briardů" v Újezdu nad Lesy, kterou pořádala pobočka Briard klubu ČR Praha a Střední Čechy. Počasí nám moc nepřálo, byla zima a foukal studený vítr, ale to nás neodradilo od toho, abychom se ráno vydali na cestu. Na místo jsme dorazili kolem jedenácté hodiny a byli jsme mile překvapeni, že i přes nevlídné počasí pobíhala po louce asi dvacítka chlupáčů.

Pro účastníky byl připraven velký výstavní kruh, ve kterém si všichni účastníci mohli, pod dozorem zkušených, vyzkoušet jak vystavovat svého miláčka. Každý ze zájemců dostal cenné rady, které jistě nejvíc uvítali nováčci a začátečníci. Na uzavřeném cvičišti pak pod odborným dohledem Táni Holešové probíhal mini kurz poslušnosti, kde si všichni společně mohli projít a vyzkoušet základy. Byla jsem nadšená z toho, jak majitelé se svými briardy cvičí. Krásné bylo sledovat tolik briardů v řadě za sebou,jak plní všichni najednou pokyny cvičitelky. Tento zážitek byl pro nás umocněn tím, že jsme se mohli cvičení zúčastnit i s naším psem, který šlapal v řadě mezi zkušenějšími a úspěšnějšími.

Pro zájemce byla také připravena malá a názorná průprava na téma údržba a úprava srsti briarda. Poté následovala přestávka, kdy jsme se mohli občerstvit v místní kantýně, kde jsme si mohli koupit teplý oběd a pití.

Po přestávce přišel na řadu všemi očekávaný "sranda závod". Každý kdo se chtěl závodu zúčastnit si vylosoval pořadové číslo a šlo se na věc. Trať, kterou každý musel projít, byla připravena s nápadem a vtipem. Nenudil se ani pes, na kterého všude číhaly nástrahy v podobě párků a masa, ale ani psovod, který musel některé části absolvovat s úplně plným půllitrem vody. Na Trati nás čekalo například přivolání z úkrytu, přeskok přes překážku, přechod lávky, aport, odložení před plným talířem masa apod. Táňa každého obodovala podle jeho zásluh a po skončení vyhlásila vítěze, kterým se stal Ross s Terezou. Gratulujeme !

Byl to krásně prožitý den s našimi chlupáči, den plný super nápadů, nadšení a radosti.